Hattie McDaniel Kimdir? McDaniel Neden Ödül Töreninde Oyuncu Kadrosundan Ayrı Oturtulmuştur?

Hattie McDaniel, 10 Haziran 1895’te Teksas, Wichita Falls’ta doğdu. McDaniel, müzikal tiyatroda bir kariyere başladı ve 1920’lerde ve 1930’larda Broadway’de ve turnelerde birçok rolde yer aldı. 1930’ların başında Hollywood’a taşındı ve kısa sürede popüler bir karakter oyuncusu oldu.

Rüzgâr Gibi Geçti, McDaniel’in en ikonik rolü oldu. Mammy rolünde, güçlü, bağımsız ve sevgi dolu bir Afrikalı Amerikalı kadını canlandırdı. Rolü, McDaniel’e büyük övgü ve başarı getirdi.

McDaniel, Oscar ödülünü kazandıktan sonra, Hollywood’da daha fazla fırsat elde etti. Ancak, yine de ırkçılık ve ayrımcılıkla karşı karşıya kaldı. Örneğin, 1940’taki Oscar töreninde, beyaz oyunculardan ayrı bir masaya oturtuldu.

McDaniel, 26 Ekim 1952’de Los Angeles’ta öldü. Ölümünden sonra, Amerikan Film Enstitüsü tarafından tüm zamanların en büyük 50. sinema oyuncusundan biri seçildi.

McDaniel, Hollywood’da ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele eden bir öncü olarak kabul edilir. Mammy rolü, Afrikalı Amerikalı kadınların sinemada temsili için önemli bir dönüm noktasıydı.

McDaniel’in filmografisi şunları içerir:

  • The Emperor Jones (1933)
  • Gone with the Wind (1939)
  • The Mad Miss Manton (1939)
  • The Women (1939)
  • The Great Lie (1941)
  • In This Our Life (1942)
  • The Loves of Carmen (1948)
  • Pinky (1949)
  • The Member of the Wedding (1952)
  • McDaniel, 1940’ta En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü’nü kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x