BTÜ ve Tekstil Firmaları ‘Sorun Çözüm Pazarı’nda buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi ve Tekstil Firmaları Sorun Çözüm Pazarında Buluştu

BURSA (İGFA) – Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), akademik aklı özel sektörle bir araya getirmek amacıyla çeşitli projeler geliştirmeye devam ediyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren BTÜ tarafından düzenlenen ‘Sorun Çözüm Pazarı’ etkinliği, tekstil sektörü için ikinci aşamaya geçti. Daha önce yapılan tanıtım toplantısının ardından tekstil sektörünün temsilcileri, bu kez BTÜ akademisyenleri ile çözüm masalarında bir araya geldi. Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTÜ-SAN) tarafından düzenlenen etkinliğe; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, Bursateknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, akademisyenler ve Polyteks Tekstil, Durak Tekstil, Harput Tekstil, Elyaf Tekstil, Rudolf Duraner ve Elyaf Tekstil gibi tekstil firmalarından 30 temsilci katıldı.

Çözüm Sırası Gıda ve Denizcilikte…

Programda konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, sektörlere özel olarak düzenlenen ‘Sorun Çözüm Pazarı’nın önemine vurgu yaparak, “Etkinliğimizin temel amacı, Bursa’nın öncü sektörlerinden olan tekstil endüstrisinde Ar-Ge, Ür-Ge, tasarım, üretim, inovasyon, kalite gibi süreçlerde karşılaşılan sorunlara akademisyenlerle işbirliği yaparak çözümler üretmek, sektöre destek olmak ve yeni projeler geliştirmek. Şehir, toplum ve sektörle bütünleşen üniversitemiz, ilerleyen dönemlerde gıda ve denizcilik sektörleri ile de bir araya gelecek. Bu sektörlerde de BTÜ akademisyenleri rol alacak. Programımızın fayda sağlamasını ve tüm sektörlere hitap etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Bedeloğlu Tekstildeki Yenilikleri Aktardı

Rektör Çağlar’ın konuşmasının ardından Bursateknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, Teknopark ve Teknoloji ve Transfer Ofisi hakkında bilgi verdi. Tekstil sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Prof. Dr. Bedeloğlu, sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tekstil, materyal kullanımı, yenilikler gibi konular hakkında bilgiler paylaştı.

Sorunlar Masaya Yatırıldı

Program, akademisyenler ve sektör temsilcileri arasında sorun çözümüne yönelik görüşmelerle devam etti. Her firmanın özel olarak ayrı masalarda sunum yaptığı etkinlikte; Ar-Ge, Ür-Ge, tasarım, üretim, inovasyon, test-analiz, kalite gibi süreçlerde yaşanan sorunlara çözüm önerileri sunuldu. AB proje destekleri, akıllı tekstiller, yapay zekâ, veri işleme, sürdürülebilirlik, atık yönetimi, atık su arıtımı, biyolojik çözünürlük, tekstil kimyasalları, inovatif süreçler ve ticarileşme gibi konuların ele alındığı etkinlikte, sorunların çözümü için projeler geliştirilerek aksiyon alınmasını sağlayacak bir takvim oluşturulacak. Bu süreçlerin takibi Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir